ERZURUM'A STRATEJİK YATIRIM ŞOKU

Bu haber 25 Ağustos 2020 - 16:02 'de eklendi ve 139 kez görüntülendi.
ERZURUM'A STRATEJİK YATIRIM ŞOKU

1. 21 Agustos 2020 Tarihli ve 31220 Sayili Resmi Gazete'de Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkinda Kararda Dağisiklik Yapilmasina Dair Karar da Bölgesel Teşvik Sistemi’nde 5. Bölgede yer alan illerdeki yapılacak yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan ‘+1’ uygulaması, 21 Ağustos 2020 tarihinde 31220 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararla sonlandırıldı.
    Cazibe Merkezleri Programı (CMP) kapsamındaki illerde uygulanan teşvik sisteminde yapılan mevzuat değişikliği, başta Erzurum olmak üzere 4. ve 5. Teşvik Bölgesi illerindeki OSB’lerde yer alan yatırımların sıkıntı ya uğrayacağı yatırımcıyı düşündürmeye basladi. Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı Aydın TAŞBAŞI yaptığı açıklama da Erzurum’a verilen hakların azaltılması yada ortadan kaldırılması yapılan yatırımları uzun vade de yorar. Açiklamalarina devam eden TAŞBAŞI  en başta Erzurum’daki yatırımları , yatırımcıları ciddi anlamda etkileyerek bölgenin cazibesini ortadan kaldıracak olan bu karar.Erzurum’a telafisi zaman alacak yaralar açacaktir. CMP kapsamındaki ilimizde OSB’lere yapılan yatırımların 6. Bölge teşviklerinden yararlanmasını sağlayan uygulamanın sonlandırılmasının, İlçemiz imalat sanayiye yonelik yatirimcilari ürkütmekle birlikt ,Sut yönlü entegre tesis yatırım konularinin tekrar eklenmesini iPEK YOLU üzerinde olan bölgenin gözbebeği ilçemizin yatırım gurubuna alınmasını , Verilen kararın kısa surede düzeltilmesini talep  ve temenni ediyoruz.