Ticaretin hızına hız katan dijital dönüşüm

Bu haber 27 Ağustos 2020 - 9:36 'de eklendi ve 231 kez görüntülendi.
Ticaretin hızına  hız katan dijital dönüşüm

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odasi Ticaret  sicil muduru Kadir ALTINAY  Ticaret Sicil Gazetsindeki dijital dönüşümün avantajlarına  deginerek, Sicil Gazetesi kuruluşundan (1957 yılından) bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından çıkarılan, Türkiye'nin ticari gelişimini gösteren bir arşiv niteliğinde olan ve ticaretin güven içerisinde yürütülmesini sağlayan Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde dijital dönüşüm gerçekleştirilmesinin islemlerimizin hizinin artmasina , posta kargo sıkıntılarının  ortdan kalkmasina ve Daha önce Ticaret Sicili Müdürlüklerinde tescil edilen işlemler 1 hafta sonra Ticaret Sicili Gazetesinde ilan edilmesini hizlandirdigini konusmalarina ekledi.Yeni uygulama ile TOBB ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü iş birliği ile ilanların elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne gönderilmesi e-dönüşüm projesi ile MERSİS'te gerçekleştirilen tescili ihtiva eden ilanın, elektronik ortamda Gazete Müdürlüğüne aktarılması ve en geç iki saat içerisinde Gazetede yayımlanması sağlandı.Pasinler Ticaret Sicili Müdürlüğü üyelerimize bu hizmeti sunarak Ticaretlerinin hızına hız katarak ticaret yapmalarını sağlamıştır.