hasankale lavaşı tescillendi.

Bu haber 23 Şubat 2022 - 15:28 'de eklendi ve 47 kez görüntülendi.
hasankale lavaşı tescillendi.

Erzurum’un Pasinler  ilçesinde üretimi yapılan 2019 yılında coğrafi işaret başvurusu yaptığımız  Türkiye'nin hiçbir yerinde üretilmeyen Hasankale lavaşı’ nın coğrafi  işaretini almanın gururunu yaşıyoruz.  Yörede üretilen lavaşın özelliği  Hamur yapısı, inceliği ve pişirilme tekniğiyle bilindik bütün ekmek türlerinden ayrılan Hasankale Lavaşı ekmek boyunun (180 cm ) olması ,  eninin ve mayasının ev yapımı Maya olmasıdır.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın TAŞBAŞI Hasankale Lavaşı için , Patent Kurumuna mahreç başvurusunda bulunduk ve başarıyla sonuçlandırdık" dedi. Ülkemizde bugüne kadar bu  ürün için coğrafi işareti alınmazken bir ilk gerçekleştirdiğimiz için de bunun gururunu yaşıyoruz.Hasankale Lavaşı, ilçenin Türkiye genelinde en tanınmış ürünüdür. UNESCO'nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne Türkiye adına dâhil ettiği lavaş ekmeği, usta ellerde özenle pişirilerek sofralarda yer alıyor. Binlerce yıllık kültürün ürünü olan lavaş ekmeği Türkiye’nin her yöresinde farklılık gösterebiliyor dedi. Aydın TAŞBAŞI coğrafi işaretinin tescili için emek veren pavema patent ve marka hizmetleri Tic. Ltd.Şti. Hakan AYDEMİR’ e Yönetim Kurulumuza , Oda Meclisimize gösterdiği teveccüh için ayrıca  Odamız Genel Sekreteri  Halime BİNGÖL ve Sicil Müdürümüz Kadir ALTINAY’a bu konudaki azim ve kararlılıklarından dolayı teşekkür ederim.