Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası
YOZGAT TSO

Pasinler'in düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü

Bu haber 13 Mart 2023 - 17:19 'de eklendi ve 421 kez görüntülendi.
Pasinler'in düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümü

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Aydın TAŞBAŞI yayınlamış olduğu mesajda.

Pasinler (HASANKALE)'nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıl dönümünde hasankale'nin tarih deki yerine savaştaki rolüne ve önemine değindi.

Osmanlı Devletini 1914’te I. Dünya Savaşına girmesi ile Rus Ordularının Doğu Anadolu ya yaptığı saldırılarda savunma cephesi durumunda olmuş ayrıca Sarıkamış ileri harekatında da Hasan Kale geri karakol görevi ve 3.Ordu hastanelerinin bulunması itibari ile de önem arz etmektedir. Hasan Kale, 1877-1878 Osmanlı –Rus savaşı sırasında istilaya uğramasına rağmen tarihini en acı sayfalarını 1914-1920 yılları arasında yaşamıştır. Osmanlı Devletinin Sarıkamış’ta ağır bir yenilgi alarak geri çekilmesi sonucu Hasan Kale, Rus işgaline uğramış; Rus ordusunda gönüllü olarak savaşan Ermeni çetecileri, Hasan Kale ve çevre köylerinde adeta Osmanlı İmparatorluğunun kendilerine gösterdiği hoş görüye rağmen katliam yapmaya başlamışlardır.

1915-1920 yılları arasında binlerce Hasan Kaleli sadece Türk oldukları için katl edilmiştir En büyük katliamlar YastıkTepe( Ketvan) ,yeni köy,Tımar Eğilmez(Sülügü) ve Köprüköy de yaşanmıştır. Birinci Dünya Savaşı sonunda Ermeni işgalinden kurtuluşu 13 Mart 1918'dir.  

Şehadete koşan şanlı ecdadımızın isimsiz kahramanlarının yüce hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum . diyerek mesajını tamamladı.

 

FOTO GALERİLER
EN SON YAYINLANANLAR
İLGİLİ FAALİYETLER
SON YAYINLAR