Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Halka Proje Desteği

Bu haber 18 Haziran 2020 - 15:29 'de eklendi ve 523 kez görüntülendi.
Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası’ndan Halka Proje Desteği

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İŞKUR tarafından Kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı. Oda Genel Sekreteri Halime Bingöl, "Hibe proje yazdırmak isteyenlerin zaman kaybetmeden Odamıza Başvurarak proje yazdırabilirler" ifadesine yer verdi.

Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası olarak İŞKUR Engelliler ve Eski Hükümlüler için hibe projesi hazırlayarak şehir ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor. Oda Genel Sekreteri Halime BİNGÖL, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir. Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve yardımcı olmaktır. Oda olarak başvuru usul ve esaslarına uygun şekilde projeler yazarak halkımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

HİBE PROJE BAŞVURU KONULARI
1- Engellilerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

2- Eski hükümlülerin kendi işini kurmalarına yönelik projeler,

3- Engellinin iş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler,

4- Engellinin işe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler,

5- Engellilerin istihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler

6- Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

ENGELLİLER İÇİN ARANAN ŞARTLAR
Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücü kaybının en az % 40 olduğu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelenen kişiler mevzuatımızda engelli olarak kabul edilmektedir. Kendi işini kurmak isteyen engellilerin aşağıdaki bütün şartları taşıması gereklidir.
a) İŞKUR’a engelli kaydı olmak,
b) Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi nedeniyle işgücünün en az % 40’ından yoksun olduğunu “Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları” ile belgelendirebilmek,
c) 18 yaşını tamamlamış olmak,
d) Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,
e) Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, (Proje başvuru rehberi yayım tarihi itibari ile proje konusu meslekte son bir yıl içerisinde terk mükellefi olmamak),
f) İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek,
g) Girişimcilik eğitim programı sertifikasına sahip olmak,
h) Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olmak ve aranılan diğer şartlara haiz olmak,
i) Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,
j) Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. (Komisyon tarafından kabul edilen projelerin sözleşme imzası öncesinde https://www.turkiye.gov.tr/adalet-icra-dosyasi-sorgulama adresinden kişinin icra dosyasının olup olmadığı sorgulamasının yapılması gerekmektedir.)

ESKİ HÜKÜMLÜLERDE ARANAN ŞARTLAR
a) İŞKUR’a eski hükümlü kaydı olmak,
b) 18 yaşını tamamlamış olmak,
c) Eski hükümlü olmak,